راهنمای اجاره ملک در دبی و بررسی شرایط لازم

شرایط اجاره ملک در دبی و قوانین مربوط به آن با سایر کشورها متفاوت است. مالکان معمولاً مبلغ اجاره را در 1 تا 4 قسط بسته به توافق طرفین معامله، دریافت می کنند و هزینه شارژ سالیانه ملک بر عهده مالک آن است. در حالی که هزینه‌های آب، برق، کولر، تلفن و اینترنت را باید مستاجر بپردازد.
کمیسیون شرکت‌های معاملات املاک 5٪ است که آن را نیز مستاجر باید پرداخت کند و مستاجران موظفند تا پایان زمان اجاره نامه خود، به عنوان سپرده، 5٪ از مبلغ اجاره را نزد مالک نگه دارند. به این ترتیب، بعد از تسویه حساب و تائید مدارک، ملک به مستاجر برگردانده خواهد شد.
برای افزایش مبلغ اجاره سال آینده، مالک باید ۳ ماه قبل از اتمام مهلت اجاره نامه، از طریق ایمیل، و یا به شکل حضوری و تلفنی، مستاجر را از این بابت مطلع کند. همچنین باید درصد افزایش اجاره، بر اساس قیمت روز بوده و توسط Index Rental Calculator محاسبه شود.
اگر مالک قصد استفاده شخصی یا فروش ملک را دارد، باید از طریق نامه مکتوب، ایمیل یا حضوری، در شرکتی که مورد تأیید دادگاه دبی است اقدام کرده و با استفاده از پست سفارشی به مستاجر تحویل داده شود. از تاریخ ارسال این نامه، مستاجر برای تخلیه ملک مورد نظر، به مدت یکسال فرصت دارد.

قوانین اجاره ملک در دبی:

برای بسیاری از افراد ساکن در امارات، اجاره‌ی ویلا یا آپارتمان به عنوان یک گزینه‌ی پیش‌فرض محسوب می‌شود. یکی از اولین قدم‌ها در زمانی که به امارات مهاجرت می‌کنید، پیدا کردن ملک مناسب برای زندگی است. بنابراین باید با شرایط و الزامات اجاره‌ کردن یک خانه در دبی آشنا باشید. اگر می‌خواهید ملکی را در دبی اجاره کنید، باید تابع قوانین زیر باشید:

  • صاحب خانه باید در صورت افزایش اجاره ملک، از ۳ ماه قبل این موضوع را به مستاجر اطلاع دهد.
  • در واقع حتی اگر قرارداد اجاره شما رو به پایان هم باشد، در صورتی که صاحب‌خانه بخواهد مبلغ اجاره را افزایش بدهد، باید از ۹۰ روز پیش از پایان قرارداد، مسئله را به شما اطلاع بدهد.
  • افزایش اجاره نمی‌تواند بیش از حد مجاز باشد
  • صاحب‌خانه نمی‌تواند مبلغ اجاره بهاء را بیش از حد تعیین‌شده توسط سازمان املاک دبی (DLD) افزایش دهد. حد تعیین شده، وابسته به میانگین اجاره‌ی هر منطقه‌ی مسکونی تعیین می‌شود و به شرح زیر است:

همین حالا درخواست مشاوره رایگان ثبت کنید

بهترین مشاوره پیش از اجاره ملک در دبی

اگر مبلغ اجاره‌ی ملک در حال حاضر ۲۱ تا ۳۰ درصد از میانگین اجاره‌ی واحد‌های مشابه در منطقه کمتر است، صاحب‌خانه می‎تواند در زمان تمدید قرارداد با مستاجرخود، اجاره را به میزان ۱۰ درصد افزایش دهد.اگر مبلغ اجاره‌ی ملک در حال حاضر ۳۱ تا ۴۰ درصد از میانگین اجاره‌ی واحد‌های مشابه در منطقه کمتر است، صاحب‌خانه می‎تواند در زمان تمدید قرارداد با مستاجرخود، اجاره را به میزان ۱۵ درصد افزایش دهد.اگر مبلغ اجاره‌ی ملک در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از میانگین اجاره‌ی واحد‌های مشابه در منطقه کمتر است، صاحب‌خانه می‎تواند در زمان تمدید قرارداد با مستاجر خود، اجاره را به میزان ۲۰ درصد افزایش دهد.

رنت خانه دبی

در صورت تاخیر در پرداخت اجاره، صاحب خانه حق ندارد آب یا برق واحد مسکونی مورد نظر را قطع کند.

عواقب جدی مانند: ارائه حکم تخلیه، عمدتا در صورت عدم پرداخت به‌ موقع اجاره‌ اتفاق می‎افتد. اما در هر صورت، صاحب‌خانه‌ی حق ندارد به خاطرپرداخت دیرتر از موعد اجاره، آب یا برق واحد مسکونی را قطع کند. در قانون اجاره‌ی دبی، این موضوع به وضوح ذکر شده و اگر صاحب‌خانه‌ای از این قانون چشم‌ پوشی کند، مستاجر می‎تواند از او شکایت کند. برای این کار، لازم است تا مستاجر درخواستی را برای مرکز اختلافات موجر و مستاجر تنظیم کند. به این ترتیب صاحب‌خانه مجبور می‎شود مجددا آب یا برق را وصل کند. بعد از تنظیم دادخواست مستاجر، مبنی بر قطع آب و برق، قاضی حکم خود را ظرف ۲۴ ساعت بعد صادر می‎کند.

در موارد خاصی لازم است که حکم تخلیه از ۱۲ ماه قبل صادر شود.

 صاحب خانه به‌صورت قانونی در دو مورد خاص، متعهد است که از ۱۲ ماه قبل به مستاجر اعلام کند که نسبت به تخلیه ملک اقدام کند. این دو مورد خاص عبارتند از:
1. تخلیه به دلیل بازسازی یا تعمیرات اساسی ملک
2. تخلیه به دلیل تخریب ملک

  • اجاره‌ی ثانویه (sublet) تایید نشده ممکن است منجر به حکم تخلیه شود.
  • مواردی در قانون اجاره‌ی املاک دبی وجود دارد که طبق آن‌ها، صاحب‌خانه اجازه‌ی تخلیه‌ی ملک را به‌ طور قانونی دارد. به عنوان مثال اگر مستاجر تا ۳۰ روز بعد از دریافت اخطاریه تخلیه، اجاره معوقه خود را پرداخت نکند، صحب‌خانه می‎تواند درخواست تخلیه ملک را بدهد. اگر مستاجر ملک را برای اهداف غیرقانونی یا مواردی که خلاف شرع و هنجار عمومی باشد استفاده کند، صاحب‌خانه مجاز به ارائه حکم تخلیه است. همچنین در صورتی که مستاجر بدون تایید صاحب‌خانه، ملک مورد نظر را در اختیار مستاجر ثانویه‌ای بگذارد، حکم تخلیه می‎تواند توسط صاحب‌خانه برای او صادر شود.
  • می‌توانید پیش از نقل مکان به منطقه جدید، میانگین اجاره‌ آن محل را مورد بررسی قرار دهید.
  • اگر تصمیم دارید به محله‌ی جدیدی نقل مکان کنید و می‌خواهید بدانید که آیا قیمت پیشنهادی به شما مناسب و معقول است، می‌توانید به وبسایت DXBinteract.com مراجعه کنید. در این وبسایت، اطلاعات تراکنش‌های ملکی سازمان املاک دبی موجود است و شما می‎توانید از مبلغ اجاره‌های پیشین ملک مورد نظرتان مطلع شوید.
  •  قرارداد اجاره‌نامه (tenancy contract) با اجاری (Ejari) تفاوت دارد.
  • ممکن است این دو اسم را برای یک منظور استفاده کنند، اما آن‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. اجاره‌نامه قراردادی است که صرفا با صاحب‌خانه‌ی خود امضا خواهید کرد، در حالی که اجاری شامل فرآیند ثبت قرارداد در سازمان املاک دبی نیز می‌شود. باید اطلاعات زیر را برای ثبت اجاری در اختیار داشته باشید:
    1. نام شرکت اجاره مسکن.
    2. اطلاعات صاحب‌خانه مانند: کپی گذرنامه و مفاد قرارداد
    3. هزینه‌ی ثبت در اجاری (این مورد به عهده‌ی مستاجر است).
  • اگر با صاحب‌خانه خود اختلاف یا مشکلی دارید، باید در سازمان حل اختلافات میان موجر و مستاجر(RDSC) ، شکایت خود را ثبت نمایید.
  • اگر بین صاحب خانه و مستاجر اختلافی به وجود بیاید، هر یک از آن‎ها می‏توانند شکایت خود را در سازمان حل اختلافات میان موجر و مستاجر Rental Dispute Settlement Centre ویا RDSC به ثبت برسانند. این سازمان نظارت کاملی بر پرونده‌‌های قضایی مرتبط با اجاره املاک در امارات دارد. RDSC همواره سعی دارد که این اختلافات را به ‌شکل مصالحه‌‌آمیز میان طرفین حل کند و معمولا 15 روز برای این فرآیند، زمان لازم است.
  • اگر صاحب‌ ملک از شما بیعانه یا Key Money درخواست کرد، نباید بپذیرید.
  • هنگامی که برای اجاره‌‌ی یک ملک به توافق رسیدید، ممکن است بنگاه املاک از شما بخواهد که مبلغی را به عنوان بیعانه به صاحب‌خانه بپردازید. معمولا نیز تاکید دارند که این کار جدیت شما را به عنوان مشتری تضمین می‌کند. در دبی به مبلغ بیعانه Key Money گفته می‌شود و لازم نیست شما چنین پولی را برای تضمین معامله خود بپردازید. زیرا پرداخت بیعانه برای ملک در چارچوب قوانین امارات نیست و درخواست بیعانه از سوی صاحب‌خانه، سازنده یا واسطه، خلا